Σάββατο, 19 Απρίλιου 2014

Τα ΚΕΠ θα δίνουν βεβαιώσεις στους συνταξιούχους για την Εφορία

Δευτέρα, 27 Μάιου 2013 09:09
Εκτύπωση PDF

 Ta KEP tha dinoun vevaiwseis stous syntaxiouxous gia tin Eforia

ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥΣ

Αφορά τους συνταξιούχους ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΝΑΤ. Πρόβλημα με τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ

«Τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου θα εκδοθεί εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία οι συνταξιούχοι ασφαλιστικών ταμείων που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο δύνανται να εξυπηρετούνται -δηλαδή να λαμβάνουν τις βεβαιώσεις των συντάξεων τους εκτυπωμένες- από τα ΚΕΠ». Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τους συνταξιούχους οι οποίοι καλούνται φέτος να υποβάλλουν υποχρεωτικά μέσω Διαδικτύου τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Βεβαιώσεις αποδοχών και από τα ΚΕΠ θα δίνονται για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του ΝΑΤ.

Πάντως, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει πως το γεγονός ότι εφέτος δεν απεστάλησαν ταχυδρομικά οι βεβαιώσεις από τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης οδηγεί σε εξοικονόμηση 4 εκατ. ευρώ λόγω της μείωσης διοικητικού κόστους ύψους.

Παράλληλα, το υπουργείο ανακοινώνει ότι φέτος είναι η τελευταία χρονιά που απαιτείται έκδοση βεβαιώσεων συντάξεων για φορολογική χρήση, αφού από το 2014 τα σχετικά στοιχεία θα προσυμπληρώνονται αυτόματα στις φορολογικές δηλώσεις των συνταξιούχων.

Άγνωστο, προς το παρόν, παραμένει το τι θα γίνει με τον ΟΑΕΕ και τα άλλα ταμεία. Ειδικά για τον ΟΑΕΕ που μετρά και πολλούς ασφαλισμένους το πρόβλημα είναι μεγάλο καθώς δεν έχει υποδομή για ηλεκτρονική διάθεση των βεβαιώσεων. Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως οι συνταξιούχοι του Οργανισμού μάλλον θα λάβουν ταχυδρομικά τις βεβαιώσεις.

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


24ΩΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Banner-web

300x250

  

 

 

 

 

Μοναδικές Προσφορές Απριλίου

 

 

 


 

 

 

 

 

 

flyerprosforesrodou

 

 

cicilia new

myvisitcard202

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ